Capellades Ciutat Gegantera

Els Geganters de Capellades són un exponent més de la dinàmica organitzativa dels capelladins. Les ganes de treballar per al manteniment i la difusió del patrimoni els ha empès a portar arreu del país el Sebastià i la Dorotea, la parella de gegants centenaris de la vila.

La proposta de convertir Capellades en Ciutat Gegantera de Catalunya l’any 2005 és la darrera fita d’una colla que treballa contínuament en el món geganter.

Per a realitzar amb èxit el projecte de Capellades Ciutat Gegantera 2005 s’ha buscat la col•laboració d’altres entitats vinculades al món geganter. Per això s’ha creat una Comissió formada pels mateixos Geganters de Capellades, els Capgrossos de Capellades (amb una àmplia i reconeguda experiència en l’organització i participació de trobades) i la Coordinadora de Gegants i Capgrossos de l’Anoia (que també porta alguns anys coordinant l’activitat gegantera anoienca).

També han mostrat el seu interès per col•laborar en aquest projecte moltes entitats de la vila i persones que a nivell individual aportaran la seva experiència i voluntariat. Tot aquest programa anirà de la mà amb l’Ajuntament de Capellades i confiem que comptarà amb el suport del Consell Comarcal de l’Anoia, la Diputació de Barcelona i la pròpia Generalitat de Catalunya.